tirsdag 26. januar 2010

OPPGAVER FRA KAPITTEL 14

1. Hvordan var utviklingen av filmen?
Filmen har utviklet seg stort i løpet av 1900 – 1945. Filmen gikk fra å være stum, til film med lyd, deretter fikk vi også se film med farger.

2. Hvilket land dominerte filmindustrien i begynnelsen?
Filminudstrien dominerte i flere land. Det var stor konkurranse mellom Frankrike, Storbritannia, USA og Tyskland.

3. På hvilken måter representerte plateindustrien et brudd med tidligere musikktradisjoner?

Den endret både bruken av og opplevelsen av musikk. Tidligere hadde fremføringstradisjoner og nye musikkstiler gått i glemmeboka, nå kunne de bevares for ettertiden. Med platene og grammofonen skilte fremføringen og lyttingen lag, og musikk kunne ”reise” verden rundt uten de utøvende artister.

4. Hva er hovedforskjellen på amerikansk og europeisk kringkasting?

Europeiske kringkastningsstasjoner la mer vekt på informasjon og undervisning. I USA ble det lagt mye vekt på reklame, altså det var reklamefinansiert. Cam viste også forskjellene, men hun kunne ikke si det, for da hadde hun ødelagt undervisningen!

5. Hvilke konsekvenser fikk andre verdenskrig for mediene?
Radioen ble brukt svært mye. Men den ble på en måte brukt feil. Det ble sendt ut mye propaganda, altså løgn. Filmimporten stoppet også helt opp.

6. Hva er massemedier?
Massemedier er midler for massekommunikasjon, det vil si kommunikasjonskanaler eller meddelelsesmidler som gjør det mulig å spre et budskap til mange mennesker over et stort område på kort tid.

7. Hva er allmennkringkasting?
Allmennkringkasting er et begrep som definerer en kringkastingskanal som en offentlig tjeneste. Begrepet ble lansert i 1989 som en oversettelse av det engelske public service. Kanalen skal basere seg på offentlig eller lisensbasert finansiering i større grad enn kommersiell. Dette skal gjøre den uavhengig fra kommersielle krefter og være en motpol som vil opprettholde en balanse.

Ingen kommentarer: